Έλενα Αλωνεύτη

Η Έλενα Αλωνεύτη είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστημών Υγείας και Αποκατάστασης - Λογοπαθολογία/ Λογοθεραπεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και Ενεργό Μέλος του Συλλόγου Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων Κύπρου.

Έχει εκπαιδευτεί σε διαγνωστικά και θεραπευτικά εργαλεία όπως είναι το γλωσσικό σύστημα ΜΑΚΑΤΟΝ, το λογισμικό επικοινωνίας GRID 3, Παιχνιδοθεραπεία (PLAY THERAPY) για παιδιά και εφήβους από ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ, απόκτηση πιστοποίησης στη χορήγηση του «Αθηνά Τεστ», απόκτηση του Clinical Supervision for Health Professionals, από το Queensland University of Technology, της Αυστραλίας. Επίσης έχει αποκτήσει το δίπλωμα Life Coach από το New Skills Academy των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου παρέχει Συμβουλευτική Στήριξη και Καθοδήγηση γονέων. Επίσης έχει παρακολουθήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες που σχετίζονταν με την αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση, διαταραχών φωνής, ομιλίας, λόγου, που εμπίπτουν στο αντικείμενο σπουδών της.

Από Ιανουάριο 2020 ασχολείται πλέον ιδιωτικά ως Λογοπαθολόγος / Λογοθεραπεύτρια και είναι παράλληλα μέλος της ομάδας Επαυξητικής και Εναλλακτικής Επικοινωνίας (Augmentative and Alternative Communication) και αντιλαμβανόμενη την σημαντικότητα της ενημέρωσης γύρω από θέματα που αφορούν τον λόγο/ λογοθεραπεία, ασχολείται με την συγγραφή άρθρων για ιστοσελίδες, επιστημονικά περιοδικά και στην εφημερίδα Καθημερινή.

Στόχος της, είναι να συνεχίσει να εκπαιδεύεται στον κλάδο της Λογοθεραπείας, για να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδεια για ποιοτική παροχή υπηρεσιών. Ακόμη, στόχος της είναι η σωστή και υγιής ενημέρωση μέσω των άρθρων της και αναρτήσεών της για θέματα που αφορούν το κομμάτι της Λογοθεραπείας.

Έλενα Αλωνεύτη

Λογοθεραπεύτρια/ Λογοπαθολόγος

Τηλ. 96512859

Elenaalonefti.slp@gmail.com