Ελένη Δανιήλ

Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Η Ελένη Δανιήλ είναι Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης κλάδος Ψυχολογίας και απόφοιτη μεταπτυχιακού προγράμματος στην Συμβουλευτική Ψυχολογία του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας.  

Ειδικότερα στα πλαίσια των σπουδών της έχει συνεργαστεί με τη Σχολή τυφλών, το σωματείο "Σκαπανέας", το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών(ΚΕΣΥ),το Συμβουλευτικό Σταθμό "Ιθάκη", το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού (Σ.Κ.Ε) Αραδίππου, το ΚΕΝΘΕΑ και το πρόγραμμα κοινωνικής και προσωπικής καθοδήγησης "Μέντωρ". 

Έχει ασχοληθεί με την ατομική θεραπεία σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες που αντιμετώπιζαν κυρίως θέματα που αφορούν συναισθηματικές δυσκολίες, διαπροσωπικές δυσκολίες, διαταραχές της συμπεριφοράς και αγχώδης διαταραχές. Επίσης, έχει ασχοληθεί με τη συμβουλευτική γονέων αλλά και με ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν κυρίως το άγχος, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και την προσωπική ανάπτυξη.

Επίσης έχει εργαστεί ως Σχολικός Συνεργάτης σε Δημοτικό Σχολείο με στόχο την  επανένταξη μαθητή στην Μαθησιακή Διαδικασία και στο περιβάλλον του σχολείου.

Παρέχει υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο πρόγραμμα " Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης" (ΔΡΑ.Σ.Ε.).

Αντιλαμβανόμενη την καθοριστική σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης για την αποτελεσματική παρέμβαση του σύγχρονου επαγγελματία υγείας, έχει εξειδικευτεί σε σύγχρονες προσεγγίσεις και μεθόδους και  έχει παρακολουθήσει μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και επιστημονικών συνεδριών σχετικά με την Καταπολέμηση του Εκφοβισμού, Παιγνιδοθεραπείας και της Παιδικής Κακοποίησης. 


Ελένη Δανιήλ  

Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος 

Αρ. μητρώου: 495 (BA, MSc)

τηλ. 97 736810 

elenidaniel.psy@gmail.com