Ιφιγένεια Στυλιανού

Η Ιφιγένεια Στυλιανού είναι Σχολική / Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, απόφοιτη μεταπτυχιακού προγράμματος Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο Κύπρου και Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας - Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ασχολείται με την Ψυχομετρική αξιολόγηση μαθητών και συγγραφή κλινικών εκθέσεων. Συνεργάζεται με ειδικούς ψυχικής υγείας. Εφαρμόζει προληπτικά και παρεμβατικά προγραμμάτων σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης εφαρμόζει συμβουλευτική σε μαθητές με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες με σκοπό τη διαχείριση άγχους, καθιέρωση και κατάκτηση στόχων, ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, ρύθμιση συμπεριφοράς και συναισθήματος.

Εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα αποσκοπεί στην επίτευξη της ψυχικής ισορροπίας των ατόμων. Πέρα από την ατομική παρέμβαση και συμβουλευτική, σε συνεργασία με σχολεία και άλλους φορείς, πραγματοποιεί προληπτικές δράσεις, παρεμβάσεις και ψυχοεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο της ομάδας.

Η έρευνα ωστόσο στο πεδίο της ψυχολογίας, αποτελεί ακόμη έναν τομέα όπου αφοσιώνεται καθημερινά, από όπου κερδίζει νέα γνώση και εμπειρία.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου.


Ιφιγένεια Στυλιανού 

Σχολική/Εκπαιδευτική  Ψυχολόγος 

Λεωφόρος Αθαλάσσης 130, Διαμέρισμα 201, 

2024, Λευκωσία, Κύπρος.

τηλ. 99643439

stylianou.ifigenia@ucy.ac.cy