Συμβουλευτική για Ενήλικες

Ατομική συμβουλευτική με ενήλικες

     Πολλές φορές στη ζωή μας, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με διάφορες καταστάσεις, τις οποίες δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Κάποιες φορές νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο ή ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε, ενώ άλλες φορές αναγνωρίζουμε τι μας προβληματίζει, όπως συγκεκριμένες καταστάσεις: πένθος, διαζύγιο, ανεργία, τραυματικές εμπειρίες, ανατροφή παιδιών, συναισθηματικές δυσκολίες κλπ, αλλά νιώθουμε ανήμποροι να τα αντιμετωπίσουμε, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό που μας συμβαίνει. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν, θα πρέπει να κατανοήσουμε τις βαθύτερες αιτίες που τις προκαλούν.

      Η συμβουλευτική είναι μια διαδικασία αλληλεπίδρασης και συνεργασίας ανάμεσα στο θεραπευτή και το θεραπευόμενο, όπου ο θεραπευόμενος έχει τη δυνατότητα να μιλήσει και να εκφράσει όσα τον απασχολούν με ασφάλεια και εμπιστευτικότητα. Επίσης, στοχεύει να βοηθήσει το άτομο να κατανοήσει και να συμφιλιωθεί με τις καταστάσεις που τον δυσκολεύουν αποκτώντας επίγνωση, αναγνωρίζοντας και εκφράζοντας τα συναισθήματα του και δημιουργώντας μια ιδανική σχέση με τον εαυτό. Ο θεραπευτής, υποστηρίζει την ψυχολογική ανάπτυξη και εξέλιξη του ατόμου, βοηθώντας τον να κάνει καλύτερη χρήση των δυνατοτήτων που διαθέτει ή δείχνοντάς του το δρόμο για την ανάπτυξη νέων μεθόδων που θα τον διευκολύνουν να βοηθήσει μόνος του τον εαυτό του, επιδιώκοντας την ενδυνάμωση και ανάπτυξή του.Εμπιστευτικότητα

*Η επικοινωνία ανάμεσα στον Θεραπεύμενο και Θεραπευτή ο θεωρείται απόρρητη και εμπιστευτική. Το Κέντρο μας δεν δύναται να γνωστοποιήσει σε οποιονδήποτε πληροφορίες σχετικές με την περίπτωση πελάτη, χωρίς την γραπτή του συγκατάθεση. Εξαίρεση γίνεται μόνο σε περιπτώσεις κακοποίησης ή σοβαρής υποψίας ότι το άτομο θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή άλλους.